Grasduiners

Een buurt met lef en organisatiekracht

Grasduiners is een woonbuurt met lef en organisatiekracht, bewust anders, voor betrokken mensen die samen een buurtschap willen maken. Met een eigen buurtcultuur in avontuurlijk groen, verankerd aan de stad.

In Grasduiners wonen jonge stichters en stadsveteranen met elkaar. Omdat de bewoners er willen zijn voor elkaar. Ze zoeken harmonie en balans en weten dat je een gezonde levensstijl en een rechtvaardige samenleving zelf maakt. Daarom is Grasduiners anders opgezet. Met woonhofjes als buurtkamers op een landschappelijk ingericht veld met grassen en bloemen. Om ruimte te bieden voor eigen initiatief en spontane activiteiten. Er komen ook kruiden- en moestuinen en in de buurtschuur is iedereen welkom.

In Grasduiners is de openbare ruimte van de bewoners die de ruimte ook beheren. Het is een energieneutrale woonbuurt waar op buurtniveau net zoveel energie wordt opgewekt als dat er wordt verbruikt. Met bij voorkeur een collectief eigendom van installaties. De ruimtelijke opzet is flexibel en faseerbaar met mogelijkheden om groepsgewijs je eigen huis te bouwen.

Grasduiners is een bijzonder woonconcept dat wij graag samen met u uitwerken voor een specifieke locatie waarbij wij lokale wensen en vereisten meenemen. Wij denken daarbij aan locaties aan de randen van de stad, locaties die wellicht even zijn blijven liggen, zoals school, tuinbouw- of bedrijvenlocaties. Als u ons dat laat weten, vertellen wij u graag meer.

DID Vastgoedontwikkeling BV

Computerweg 4
3542 DR Utrecht
info@didbv.nl
0346-283711 (Maya Sluyter)