Projecten

Wij hebben onze ideeën verwerkt in projectconcepten. Samen met gemeenten en partners werken wij deze uit tot plannen waarbij we aansluiten op lokaal beleid en lokale wensen en vereisten.

Heeft u interesse of een vraag over onze projectconcepten? Wilt u daar over spreken of een brochure toegestuurd krijgen? Stuur dan een email naar ons secretariaat ter attentie van mevrouw Maya Sluyter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Purmerend

Purmerend

Realisatie 2018

In Purmerend hebben we een tender gewonnen met een bijzonder woongebouw genaamd Het Zuiderterras. Compacte appartementen voor jongeren en ouderen gesitueerd aan een prettige stadsruimte vlakbij het historische centrum van de stad. De begane-grondwoningen krijgen hun voordeuren aan het plein en een stadstuintje om ook met passanten een praatje te kunnen maken. De toekomstige bewoners krijgen de mogelijkheid met elkaar te kiezen voor een gemeenschappelijke tuin, een gemeenschappelijke huiskamer en het delen van een auto. Realisatie 2018.

Diemen

Diemen

In Diemen, Kriekenoord bij de sportvelden staat de Rietschuur, een groot werkgebouw met schuur uit 1952 van architect Frank van Klingeren. In het gedachtegoed van de architect mogen bewoners zelf vormgeven aan gebouwen en creëerde hij gemeenschappelijk domein en een wat informele sfeer dat uitstekend aansluit bij de opzet van Grasduiners. Wij herontwikkelen de Rietschuur samen met Aalberts Bouw en Ponec de Winter architecten tot woningen met een atelieropzet die ideaal is voor gecombineerd wonen en werken of een woonprogramma beneden en een gastenkamer boven. Met een gezamenlijke ‘buurtkantine’. Geschikt dus zowel voor stadsveteranen als jonge stichters, een nieuwe doelgroep in de wijk. Ontwikkeling 2017, realisatie 2018.

Eindhoven

Eindhoven

In Eindhoven hebben we een plan ontwikkeld met een ambitieus gemengd programma als bijdrage aan een inclusieve samenleving. We richten ons op ouderen en jongeren, op stedelijke gezinnen en starters maar ook hoger opgeleiden en expats die voor een korte of juist voor een lange tijd in de stad willen wonen. Daarom hebben we verschillenden, prettige stadsruimten ontworpen, die we aan elkaar verbinden met dwaalroutes, en introduceren we gemeenschappelijke interieurs en exterieurs om sociale contacten beter te laten ontstaan. Februari 2017.

Uithoorn

Uithoorn

In Uithoorn, ten noorden van de Vuurlijn bij het lintdorp De Kwakel, ontwikkelen wij samen met de gemeente Uithoorn en Coup Urban Producers 20 woningen volgens het Grasduiners-concept. Oud en jong gaan samen een buurtschap maken en samen activiteiten ondernemen. Zo komt er een moestuin en een leuke buurtkamer. De woningen liggen op loopafstand van winkels en zijn opgezet als twee woonhofjes in een landschappelijk ingericht park met grassen en bloemen. Een deel van de woningen krijgt een volledig begane grond programma met een slaapkamer beneden en een gastenkamer boven, levensloopbestendig en met de optie van extramurale zorg. Een prachtige, groene plek met ruimte en natuur, dichtbij de stad, waar de nieuwe bewoners zelf hun wensen kunnen vormgeven. Ontwikkeling 2017.

’s-Gravenzande

’s-Gravenzande

Voor Waelpark, aan de ecologische zone tussen ’s-Gravenzande en Naaldwijk hebben wij een fraai plan ontwikkeld voor 32 woningen in een losse verkaveling van verschillende typologieën met een prettige geborgenheid. Ook op Dorpsveld gaan de bewoners samen een buurtschap maken. Jong en oud, zelfredzaam en lichte-zorgbehoevend. Vanaf het begin in een proces van co-creatie en na oplevering in het samen beheren van de gezamenlijke groene ruimte. Januari 2017.

Grasduiners

Grasduiners

Een buurt met lef en organisatiekracht

Hoe kun je landschappelijk wonen met een stedelijke buurtcultuur? Een bewust andere buurt rondom gezond ouder worden. Voor de stedelingen die zelf hun buurt willen organiseren maar in een prairieachtig landschap willen wonen en dat ook gezamenlijk willen beheren.

Stadsveld

Stadsveld

Samen een avontuurlijke buurt maken

Stadsveld is een groepering van woongebouwen, bewust anders, voor betrokken mensen, jong en oud, die samen een buurtschap willen maken in de stad. Met een eigen buurtcultuur en eigen avontuurlijke ruimte in de stad.

DID Vastgoedontwikkeling BV

Computerweg 4
3542 DR Utrecht
info@didbv.nl
0346-283711 (Maya Sluyter)